\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Betekenis van vermindering met logaritmen

Ik ben bezig met een onderzoek naar mest, verder niet zo belangrijk. Maar nu kwam ik tijdens mijn onderzoek deze zin tegen: een vermindering met 5 log10 ten opzichte van het begin niveau.
Mijn vraag is: wat betekent dit? Want 5 log10 is toch hetzelfde als 5x=10

simone
Student hbo - dinsdag 22 april 2008

Antwoord

Dag Simone,
Als je bedoelt: 5log(10)=x, dan geldt inderdaad: 5x=10.

ldr
dinsdag 22 april 2008

©2001-2024 WisFaq