Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Algemene oplossing differentiaal vergelijking

Ik heb problemen met een onderdeel van een vraag uit mijn boek.
nl.
Beschouw de differentiaalvergelijking dy/dx+r·ln(y/k)·y = 0 Hierin zijn r en k constanten.
Vraag1: Reken na dat alle functies van de vorm y=k·e-c·e-r·x oplossingen zijn. hoeveel parameters bevatten deze oplossingen?
vraag2: bepaal de particuliere oplossing waarvoor y(0)=1

dank bij voorbaat

Lennar
3de graad ASO - woensdag 2 april 2008

Antwoord

Hallo

Bereken dy/dx van de vorm y=...
Bereken ook ln(y/k)
Vul dit in in de gegeven differentiaalvergelijking...

Stel y(0)=1 en bereken c.


woensdag 2 april 2008

©2001-2025 WisFaq