\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Primitiveren zonder partiele integratie

Ik heb een functie f(x) = x/x-1 en deze moet ik primitiveren, zonder gebruik te maken van partiële integratie. Met partiële integratie kom ik er wel uit, ik heb het antwoord dus ook al, maar hoe ik dit zonder zou moeten doen snap ik niet.

Alvast bedankt voor een duwtje in de goede richting!

Egbert
Student universiteit - zondag 3 februari 2008

Antwoord

Ik wil je wel een duwtje geven... f(x)=x/(x-1) laat zich schrijven als (x-1+1)/(x-1)=1+1/(x-1) en dan moet primitieveren niet al te veel problemen meer geven...


zondag 3 februari 2008

©2001-2025 WisFaq