Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Logaritmische vergelijking

2log(3x)=3log(2x)
log(3x)/log(2)=log(2x)/log(3)
log(3)+log(x)/log(2)=log(2)+log(x)/log(3)
log(3)/log(2)-log(2)/log(3)=log(x)/log(3)-log(x)/log(2)
0,954032747=(log(x)(1/log(3)-1/log(2))
0,954032747·(log(3)-log(2))=log(x)
0.954032747·0,176091259=log(x)
10^(0,167996828)=x
x=1,472301749 ingevuld in de oorspronkelijke vergelijking
is niet juist. Kunt U mij verder meehelpen? Alvast bedankt.
Vriendelijke groeten.

oresti
3de graad ASO - zondag 3 februari 2008

Antwoord

log(3x)/log(2)=log(2x)/log(3)
log(3)+log(x)/log(2)=log(2)+log(x)/log(3) =haakjes vergeten
log(3)/log(2)-log(2)/log(3)=log(x)/log(3)-log(x)/log(2) = klopt wel
0,954032747=(log(x)(1/log(3)-1/log(2))
0,954032747·(log(3)-log(2))=log(x) = dit klopt niet
0.954032747·0,176091259=log(x)

wellicht handiger?
(log(3)/log(2)-log(2)/log(3)=log(x)/log(3)-log(x)/log(2)
log(3)·log(3)-log(2)·log(2)=(log(2)-log(3))·log(x)
log(27/4)=log(2/3)·log(x)

groet. oscar

os
zondag 3 februari 2008

 Re: Logaritmische vergelijking 

©2001-2025 WisFaq