\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Vergelijking

Hallo,kunt u deze vergelijkingen(p en q oplossen) eens op een simpele manier oplossen:
p/3 -2q/5 +2=0
2p=3q-(p+q)-2

De oplossing,6 en 10, werd gegeven door mijn leraar maar ik denk zomaar dat het op een veel eenvoudiger manier kan.

Onderstaande som heeft u al op een eenvoudiger manier opgelost(op een eenvoudige en heldere manier, bedankt!) had ik 4 januari opgestuurd(x= 1+3/5(y+4) en y=3+2/7(1-2x)Wat vind u van onderstaande oplossing die gegeven is door mijn docent?
1+3/5(3+2/7 1-2x)=x
1+3/5(3+2/7-4/7x+4)=x
1+9/5+6/35-12/35x+12/5=x
1+21/5+6/35=x+12/35x
1+147/35+6/35= 1+12/35x
1+153/35=1+12/35x
188/35=47/36x
x=188/35. 35/47=4
y=3+2/7(1-2x)
3+2/7(1-2x)
3+2/7(1-8)
3+2/7 -7
3-2=1




marco
Leerling mbo - zondag 6 januari 2008

Antwoord

Marco,
De eerste vgl.maal 15 geeft:5p-6q+30=0.Uit de tweede vgl.volgt:3p-2q+2=0.
Deze maal drie -(5p-6q+30=0)geeft:4p-24=0.Wat betrft de gegeven oplossing:Is niet de eenvoudigste weg.

kn
zondag 6 januari 2008

 Re: Vergelijking 

©2001-2025 WisFaq