\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Snijpunt tussen drie vlakken

 Dit is een reactie op vraag 53076 
Het is me ondetrussen gelukt, ik heb eerst a gelijk gesteld aan b, dan vond ik y = (2m)/(m-1).
En dan heb ik die y ingevuld in vlak c, en ik vond dan de vergelijking (m+1)x + z - m +m((2m)/(m-1)).
Deze vergelijking gaf gehele oplossingen als -m +m((2m)/(m-1)) ook gehele oplossingen gaf voor m.
Zo vond ik 4 punten: m=-1, m=0, m=2 en m=3.
Maar als m=0, dan vond ik een snijlijn als gemeenschappelijke punten, omdat a en c dan samenvallend waren.

Jeroen
3de graad ASO - donderdag 22 november 2007

Antwoord

dag Jeroen,

Heel goed.
Er werd gevraagd om waarden voor m te vinden waarvoor er precies één gemeenschappelijk punt was. Dus de waarde m=0 doet niet mee.
groet,


vrijdag 23 november 2007

©2001-2024 WisFaq