\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Vierkantsvergelijking

Hallo wisfaq,

Een raar probleem dat ik niet goed zie zitten..
Bepaal de oplossingen van
ax2+bx+c=0 als 9a+3b+c=0
Ik had al wat nagedacht en ik kom er niet uit.
9a+3b+c=0 impliceert één punt (3,0)
1 punt impliceert b2-4ac=0
en : -b/2a=3 als symmetrie-as en de top =0.
dus:
9a+3b+c=0 (1)
b2-4ac=0 (2)
-b/2a= 3 (3)
(3) in (2) geeft 9a=c
(3) in (1) geeft-9a+c=0 en weeral 9a=c
Ben ik goed bezig of niet,
Ikkom niet verder !Ben ik iets vergeten?
Groeten,

rik le
Iets anders - zaterdag 3 november 2007

Antwoord

Nee, het is niet omdat je een nulpunt (x=3) hebt gevonden dat dat meteen het enige zou zijn! Die oefening zit trouwens in het WisFaq-archief...


zaterdag 3 november 2007

©2001-2024 WisFaq