\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Logaritmische vergelijking

logx4=log4x vereenvoudigen naar grondtal 10 door log formule L2 Dit geeft log4/logx=logx/log4 Hoe bepaal ik de x waarden? Moet ik teller linkerlid vergelijken met teller rechterlid ? x=4 Dan noemer linkerlid met noemer rechterlid
vergelijken ? Dit geeft ook x=4 ? Is dat correct ? Hoe doe dat concreet ? Dank U bij voorbaat. Michel

Michel
Cursist vavo - woensdag 31 oktober 2007

Antwoord

Hoi Michel,
Ik begrijp dat je met logx4 bedoelt xlog 4 en met log4x bedoel je 4logx.
Als die aan elkaar gelijk moeten zijn krijg je inderdaad log4/logx=logx/log4.
Als a/b=b/a dan geldt toch a2=b2, ofwel a=b of a=-b.
Dat is hier ook het geval, zodat je twee verschillende oplossingen krijgt.

ldr
woensdag 31 oktober 2007

©2001-2025 WisFaq