\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Wisselsignalen

Wij krijgen nu met wiskunde de opdracht om wisselsignalen op te tellen of te vermenigvuldigen. Ik heb echter gen idee hoe ik dat voor elkaar moet krijgen. Dit is de opdracht,
Tel de volgende wisselsignalen bij elkaar op.
cos(5t) + sin(5t)
-7 cos ( 25t ) - 5 sin( 25t )

Ik heb het één en ander gelezen over e machten maar daar snap ik niet veel van.

Met vriendelijke groet,
Robin

Robin
Student hbo - vrijdag 26 oktober 2007

Antwoord

Beste Robin,
Hiervoor zijn formules :
sin(p)+sin(q) = 2sin(1/2(p+q))·cos(1/2(p-q))
cos(p)+cos(q) = 2cos(1/2(p+q))·cos(1/2(p-q))

zie:http://www.eindexamen.nl/9303104/d/k_vwo2.pdf

a·sin(x)+b·cos(x)=Ö(a2+b2)·sin(x+j)
met tg(j)=b/a

Die e-machten heb je hiervoor dus niet nodig.

Zou het zo lukken? Zoniet, dan hoor ik het wel.

ldr
vrijdag 26 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq