\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Laplace getransformeerde

 Dit is een reactie op vraag 51292 
Hoe wordt het eindantwoord nu goed geschreven?

karel
Student hbo - maandag 17 september 2007

Antwoord

Beste Karel,

Ten eerste: Je kreeg de tip om de functie te schrijven als functie van t-3.
Helaas is er blijkbaar een vergissing in geslopen en werd het een functie in t-2.
Vandaar dat het wordt: G(s)=e*{2/(s-1)3+6/(s-1)2+9/(s-1)}.
Nu weer terug naar F(s)=e-3s*G(s)=e1-3s*{2/(s-1)3+6/(s-1)2+9/(s-1)}.
Je kan dit ook schrijven als:
e1-3s*(9s2-12s+5)/(s-1)3

Wat ook wel aardig is:
L(f(t)=òt2*et(1-s)-2*u(t-3) dt, met grenzen 0 tot¥
De functie onder de integraal is nul tot t=3, zodat de grenzen net zo goed van 3 tot ¥ kunnen worden genomen.

ldr
dinsdag 25 september 2007

©2001-2025 WisFaq