Exponentiele vergelijkingen 3x+2=24+3xWat is x? Michel Student universiteit - maandag 3 september 2007 Antwoord Beschouw 3x eens als variabele. Het zou handig zijn als je dan een uitdrukking zou hebben waarbij je 3x door y zou kunnen vervangen. 3x+2=24+3x 9·3x=24+3x Kies y=3x: 9·y=24+y 8y=24 y=3 Dus: 3x=3 x=1 Of... als je dat eenmaal 'door hebt' kan je dit handiger schrijven als: 3x+2=24+3x 9·3x=24+3x 8·3x=24 3x=3 x=1 Hopelijk helpt dat... maandag 3 september 2007 ©2001-2024 WisFaq
3x+2=24+3xWat is x? Michel Student universiteit - maandag 3 september 2007
Michel Student universiteit - maandag 3 september 2007
Beschouw 3x eens als variabele. Het zou handig zijn als je dan een uitdrukking zou hebben waarbij je 3x door y zou kunnen vervangen. 3x+2=24+3x 9·3x=24+3x Kies y=3x: 9·y=24+y 8y=24 y=3 Dus: 3x=3 x=1 Of... als je dat eenmaal 'door hebt' kan je dit handiger schrijven als: 3x+2=24+3x 9·3x=24+3x 8·3x=24 3x=3 x=1 Hopelijk helpt dat... maandag 3 september 2007
maandag 3 september 2007