\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Zijdelingse oppervlakte kegel

 Dit is een reactie op vraag 51262 
Ik ben zo begonnen aan de oefening:

($\pi$򉼴)/2 = $\pi$r22 (=mantelopp 'kleine kegel')
Dus 24= r22

Maar dan weet ik niet hoe ik dat in verband moet brengen met de hoogte of hoe ik dan verder kan.

En hoe bekomt ge in u antwoord aan die (h/8?)

Nick
3de graad ASO - zondag 10 juni 2007

Antwoord

Beste Nick,

Je gebruikt de formule: manteloppervlak = $\pi$穝traal穐oogte. Die formule kende ik niet. Maar hij geld alleen als je voor de hoogte niet de vertikale hoogte (loodrecht op het grondvlak bedoelt) maar de schuine hoogte (gemeten langs de mantel).

Verder is jouw oplossing prima. Je hebt alleen nog nodig dat er een vaste verhouding is tussen r2 en a2. Dus: r2/a2 = 6/8. Dan kom je er denk ik
wel uit.

Groet. Oscar

os
maandag 11 juni 2007

©2001-2025 WisFaq