\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Functievoorschrift van een gebroken functie

De grafiek van Y= a/x + b gaat door de punten (6;-1 1/2) en (-9; -2 1/3). Nu moet ik het functievoorschrift bepalen van deze gebroken functie. Dit levert mij dan -1 1/2= a/6 + b en -2 1/3 = a/-9 + b. Deze vergelijkingen kun je dan oplossen door middel van de eliminatiemethode lijkt mij, alleen heb ik al alles geprobeerd en snap de volgende stap niet.

Alvast bedankt.

Angela
Student hbo - dinsdag 22 mei 2007

Antwoord

-1 1/2= a/6 + b
-2 1/3 = a/-9 + b

Vermenigvuldig de eerste vergelijking met 6 en de tweede met 9 om de breuken kwijt te raken.

-9=a+6b
-21=-a+9b

En dan verder oplossen... Zou dat lukken?


dinsdag 22 mei 2007

©2001-2025 WisFaq