\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Deelverzamelingen

Bij deelverzamelingen ( N en Z bijv.) krijg je de mogelijkheid om in te vullen of een getal een element is of geen element is van een verzameling...
bijv: Vul in ÎofÏ
2....
1...3

Mijn vraag is nu als volg: waar staat die 3 voor. Wat wil dat precies zeggen?

Alvast bedankt!

jackie
1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 10 april 2007

Antwoord

3 is de verzameling van getallen die te schrijven zijn als 3 maal een natuurlijk getal, dus dat zijn de positieve drievouden. In verzamelingennotatie:

3={x: x=3*n met nÎ}
={0,3,6,9,12,...}

(oja, of die nul daarbij moet dat hangt af van je definitie van : sommigen zeggen dat 0Î en 0Ï0, anderen doen het juist andersom: 0Ï en 0Î0, dus dat moet je even nakijken).

Groeten,
Christophe.

Christophe
dinsdag 10 april 2007

©2001-2024 WisFaq