\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Oplossen van integraal

 Dit is een reactie op vraag 49299 
Dat het met partieel primitiveren moet, is duidelijk. Ik snap alleen niet hoe je bij 1/2 sin(2x)ln(sin(x))-$\int{}$1/2 sin(2x)×1/sin(x)×cos(x)dx komt. De stappen daarna zijn helder!

Groetjes,

Janske
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 23 februari 2007

Antwoord

Partieel primitiveren:
$\int{}$f'g=fg-$\int{}$fg'
Als f' had ik gekozen: cos(2x) en als g: ln(sin(x)).
Nu is de afgeleide van ln(sin(x)): 1/sin(x)×cos(x).


vrijdag 23 februari 2007

©2001-2025 WisFaq