\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Functievoorschrift bepalen

De grafiek van h(x)= (1 / (x-a))+ b heeft x=4 en y = -3 als asymptoten

A. Geeft het functievoorschrift van h.
B. Hoe kun je de grafiek van h uit de grafiek van f laten ontstaan?

Alsvast bedankt.

Zeus
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 6 februari 2007

Antwoord

Beste Zeus,

A) De verticale asymptoot x = 4 is er wanneer de noemer 0 wordt bij x = 4, bepaal hiermee de parameter a. Voor x naar oneindig gaat de breuk naar 0 en blijft de constante b over, deze levert de horizontale asymptoot.

B) Je hebt geen functie f gegeven, dus daar kan ik je niet mee helpen.

mvg,
Tom


dinsdag 6 februari 2007

©2001-2025 WisFaq