\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Periode en keerpunten van kromme met parametervoorstelling

Kunt u mij dit uitleggen?

Hoe moet je ook al weer de periode van een kromme berekenen? Wat zijn de stappen die je moet nemen, algemeen?
En hoe moest je ook al weer de coordinaten van de keerpunten van een kromme algebrarisch berekenen, moet dat met die eenheidscirkel en zo ja hoe moest dat ook al weer?

Gegeven is de kromme K met parametervoorstelling:
x=sin2t en y=cos4t

Linda
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 februari 2007

Antwoord


Voorbeeld 1

Hieronder zie je een plaatje van de kromme met parametervoorstelling:

q2342img1.gif
q2342img2.gif
  • Wat is de periode van de kromme?

Uitwerking

q2342img3.gif
Voorbeeld 2

Gegeven is de parametervoorstelling:

q2342img4.gif
q2342img5.gif
  • Bepaal de periode van deze kromme

Uitwerking

q2342img6.gif
Gegeven de parametervoorstelling:

q2341img1.gif
Hieronder zie je een plaatje van de kromme:
q2184img1.gif

Keerpunten

In keerpunten is zowel =0 als =0.
q2184img2.gif
(c) Wiswijzer.nl


maandag 5 februari 2007

©2001-2025 WisFaq