\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Multple choice

Er zijn 10 multiple choice opgaven met elk 4 keuze mogelijkheden. Hoe groot is de kans dat ik minstens de helft van de vragen goed heb als ik alle antwoorden heb gegokt want ik heb geen flauw benul waar het over gaat

Marlou
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 februari 2007

Antwoord

X = aantal vragen dat je het antwoord goed gokt.
n = 10 (10 vragen gokken)
De kans dat je een vraag goed gokt is 0,25 (1 op de vier antwoorden is goed)

Dit is een binomiale verdeling.

P(X5) = 1-P(X4)

wl
maandag 5 februari 2007

 Re: Multple choice 

©2001-2025 WisFaq