Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Poolvergelijkingen

Ik ben bezig met deze opdracht

Geef een poolvergelijking van de lijn y=ax+b en van de lijn x=c en gebruik deze vergelijkingen om snijpunten van grafieken van poolvergelijkingen met rechte lijnen te berekenen met de GR.

ik heb echt geen idee wat ze bedoelen?
Wie kan het mij uitleggen, en me verder helpen??

Alvast bedankt!

anna
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 28 januari 2007

Antwoord

Het probleem is dat je met de Ti83/84 geen 'gewone' functies kan invoeren als je eenmaal in de POL-mode zit. Dat is op te lossen als je y=ax+b schrijft als r=f(q). Hoe je dat doet?

q48904img1.gif

Probeer dat maar 's. Je kunt makkelijk testen met je GR of het gelukt is! De poolvergelijking voor x=c moet je dan zeker kunnen bedenken!


zondag 28 januari 2007

©2001-2025 WisFaq