Lim naar oneindig van (1+3x)1/x berekenen ik zou graag de uitwerking hebben van deze limiet want kan er niet goed aan uit.En deze ook als het gaat: lim naar oneindig van (2x +1)1/ln3x dieter Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 27 januari 2007 Antwoord Hallo DieterStel y = (1+3x)1/xDan is : (men noemt dit "logaritmisch afleiden")ln(y) =ln[(1+3x)1/x] =1/x.ln(1+3x) =ln(1+3x)/xlim ln(1+3x)/x = (¥/¥) =(regel van de l'Hospital)lim 3x.ln(3)/(1+3x) =lim 3x/(1+3x).ln(3) =1.ln(3) = ln(3)Dus lim ln(y) = ln(lim(y)) = ln(3)en lim(y) = 3Ook je tweede opgave kun je op deze manier (logaritmisch afleiden) oplossen.Je vindt als oplossing ¥ zaterdag 27 januari 2007 ©2001-2024 WisFaq
ik zou graag de uitwerking hebben van deze limiet want kan er niet goed aan uit.En deze ook als het gaat: lim naar oneindig van (2x +1)1/ln3x dieter Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 27 januari 2007
dieter Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 27 januari 2007
Hallo DieterStel y = (1+3x)1/xDan is : (men noemt dit "logaritmisch afleiden")ln(y) =ln[(1+3x)1/x] =1/x.ln(1+3x) =ln(1+3x)/xlim ln(1+3x)/x = (¥/¥) =(regel van de l'Hospital)lim 3x.ln(3)/(1+3x) =lim 3x/(1+3x).ln(3) =1.ln(3) = ln(3)Dus lim ln(y) = ln(lim(y)) = ln(3)en lim(y) = 3Ook je tweede opgave kun je op deze manier (logaritmisch afleiden) oplossen.Je vindt als oplossing ¥ zaterdag 27 januari 2007
zaterdag 27 januari 2007