Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Fourrier

 Dit is een reactie op vraag 47798 
Dag,
Eigenlijk snap ik er nog altijd niets van.

ik weet dat een functie algemeen als volgende fourierreeks weergegeven kan worden:

f(t)= B0+å(An·sin(nwt)+Bn·cos(nwt)) ( met n=1 onder en oneindig boven aan)

en dat de coëfficienten als volgt kunnen geschreven worden:

B0= 2/T · integraal ( 0 onder en T boven) f(t) dt

Bn = 2/T · integraal ( 0 onder en T boven) f(t)· cos(nwt)dt

en
An= 2/T · integraal ( 0 onder en T boven) f(t)· sin(nwt)dt

zelf heb ook al eens een grafiekje getekent maar daar geraak ik niet verder mee.

ik weet ook al dat
int(f(t)·sin(nwt), t=-T/2..T/2)=0
en
int(f(t)·cos(nwt), t=-T/2..T/2) = 2·int(f(t)·cos(nwt), t=0..T/2)

Bart
Overige TSO-BSO - woensdag 3 januari 2007

Antwoord

Ik snap niet goed wat je niet snapt: je hoeft alleen nog maar de integralen uit te rekenen en omdat f constant de waarde U aanneemt op [0,T/2] is dat niet zo moeilijk, toch?

kphart
woensdag 10 januari 2007

©2001-2025 WisFaq