\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Negatieve getallen vermenigvuldigen

hoe moet ik omgaan met verminigvuldigen van negatieve getallen bijvoorbeel -12 x 8 ????

Danny
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 16 december 2006

Antwoord

Dag Danny,
Daar ga je net zo mee om als met gewone (lees: positieve) getallen. Alleen komt er de ene keer een minnetje voor de uitkomst en de andere keer niet.
Wat zijn de regeltjes bij vermenigvuldigen van pos/neg getallen?

1. plus x plus = plus
2. min x plus = min
3. plus x min = min
4. min x min = plus

dus concreet:
12 x 8 = 96 (regel 1)
-12 x 8 = -96 (regel 2)
12 x -8 = -96 (regel 3)
-12 x -8 = 96 (regel 4)

groeten,
martijn

mg
zaterdag 16 december 2006

©2001-2025 WisFaq