\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Meneer van Dale wacht op antwoord

 Dit is een reactie op vraag 554 
...er is bij deze regel ook nog een regel om van links naar rechts te werken. In de wiskunde is dat niet zo vanzelfsprekend.

Rob Ev
Ouder - zondag 12 november 2006

Antwoord

Beste Rob,

Je opmerking klopt: bewerkingen die dezelfde prioriteit hebben (bvb optellen en aftrekken of vermenigvuldigen en delen) voer je uit zoals ze van links naar rechts voorkomen, tenzij de volgorde expliciet anders wordt aangegeven met behulp van haakjes natuurlijk.

Als voorbeeld, zo is dus: 6$\div$2×3 = 3×3 = 9 en niet 6$\div$6 = 1.

mvg,
Tom


maandag 13 november 2006

Re: Re: Meneer van Dale wacht op antwoord

©2001-2024 WisFaq