\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Ontbinden met zoveel mogelijk factoren buiten haakjes

Als je bij (x+1)2+(x+1) zoveel mogelijk factoren buiten haakjes moet halen krijg je naar mijn idee het volgende:
(x+1)(x+1)+(x+1)
dus
(x+1)(2x+2)
maar dit is niet juist.
waarom niet?
groetjes een 4-vwo'er

Esther
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 juni 2006

Antwoord

(x+1)(x+1)+(x+1)=(x+1)(x+1+1)=(x+1)(x+2)

Ter controle:
(x+1)(x+2)=x2+3x+2
(x+1)2+(x+1)=x2+2x+1+x+1=x2+3x+2
Klopt...

Vergelijk met aČ+a = a(a+1)


woensdag 28 juni 2006

©2001-2025 WisFaq