\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Een functiewaarde uitrekenen

De gegeven formule is y=½x2+1
Je moet na gaan dat voor x=-4 de uitkomst 9 is, hoe moet je dat doen?

Meliss
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 oktober 2002

Antwoord

Dit doe je door op de plek waar de x staat de -4 in te vullen, en dit uit te rekenen.

jij schrijft: y=½x2+1
dus op de plek van de x de "-4" invullen. Dit heeft als resultaat:

y=½.(-4)2+1

Hoe reken je dit uit? Eerst de (-4)2 uitrekenen, dit is +16
dus in feite staat er: y=½.16 +1

Dan de ½.16 uitrekenen, dit is 8;....
En toen moest je er nog 1 bij optellen, zodoende kom je op 9 uit.

concluderend: voor x=-4 is y=9

groeten,
martijn

mg
zondag 6 oktober 2002

©2001-2025 WisFaq