\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Verwachtingswaarde

 Dit is een reactie op vraag 45196 
Xi = 3500 en Pi = 1/37
E(x)= å3500 x (1/37)= 94.59 ...kan dit, volgens mij gebruik ik de formule verkeerd.

Pie
Overige TSO-BSO - woensdag 3 mei 2006

Antwoord

Beste Pie,

Er zijn twee verschillende koppels (x,p), namelijk voor winst en verlies. De formule wordt dan, uitgeschreven:

E(x) = (kans op winst)×(winst) + (kans op verlies)×(verlies)

Let er alleen bij op dat als je het winstbedrag als positief beschouwt, dat je het verliesbedrag dan negatief neemt.

mvg,
Tom


woensdag 3 mei 2006

©2001-2024 WisFaq