\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Differentieren grondtal e

Beste wisfaq,

Cifferentieer de volgende formule: f(x)= xex+2
Het antwoord snap ik niet, f(x)= x·ex+1·ex want ik dacht zelf dat het antwoord xex zou zijn.

bij voorbaat dank

Ron
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 7 maart 2006

Antwoord

Waarschijnlijk ben je dan toch even de productregel vergeten. y=xex is een product van de functies y=x en y=ex, dus de productregel toepassen. Je komt dan wel op het gegeven antwoord denk ik...


dinsdag 7 maart 2006

©2001-2024 WisFaq