To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Re: Kruisende rechten

 Dit is een reactie op vraag 43960 
Bij de redenering voor c.
Ik denk dat ik dus de richting van de gevraagde rechte gegeven heb, nl (1;6;2) en dat ik dan voor vlak \Delta te zoeken de richting van a nl (1;2;3) mag gebruiken. Dan moet ik echter nog een punt hebben. Mag ik hier dan eender welk punt op rechte a kiezen??

En vul ik dit dan in in volgend soort vergelijking:

Een stelsel parameterbgl van het vlak door A(x0,y0,z0) met richtingsvectoren U(l1,m1,n1) en V (l2,m2,n2)

x= x0 + rl1 + sl2
y= y0 + rm1 + sm2
z= z0 + rn1 + sn2

of zie ik dit dan verkeerd??

Bedankt voor de vele hulp bij deze oefening

Elke
3de graad ASO - vrijdag 3 maart 2006

Antwoord

Beste Elke,

Dat zie je goed, eender welk punt van a is inderdaad goed maar makkelijk lijkt het me om gewoon het punt te nemen dat je direct uit de parametervoorstelling kan aflezen, namelijk (3/2,0,-1/2).

Het stelsel parametervergelijkingen ziet er ook goed uit, voor het andere vlak neem je gewoon de parametervergelijking van de rechte b en ook hier voeg je de bijkomende richting (1,6,2) aan toe.

Tenslotte bepaal je de snijlijn van beide vlakken.

mvg,
Tom


vrijdag 3 maart 2006

©2001-2025 WisFaq