\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Cos^-1 groter dan 1 uit te rekenen?

Hallo,

Ik zit met de volgende formule:

a = b * cos(c)

Omdat ik "c" wil weten heb ik de formule als volgt omgezet:

c = cos^-1(a/b)

Dit kan uiteraard alleen maar wanneer a/b kleiner is dan 1.
Ik gebruik het echter in een formule waarbij de uitkomst a/b wel eens groter dan 1 kan zijn. Uiteindelijk zou ik "c" dan toch willen weten.

Is er een andere manier om "c" toch uit te rekenen wanneer a/b groter is dan 1?

W. Tul
Docent - zondag 23 oktober 2005

Antwoord

Helaas heeft de vergelijking cos(c)=a/b geen oplossingen als a/b1 of a/b-1.
Het spijt me zeer.


zondag 23 oktober 2005

©2001-2024 WisFaq