Berekenen driehoek Hoe bereken je de hoogte van een rechthoekige driehoek als de basis en de zijde bekent zijn? Bij voorbaat hartelijk bedankt. mark v Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 8 oktober 2005 Antwoord In een rechthoekige driehoek kan je bij gegeven lengte van 2 zijden de derde uitrekenen met de Stelling van Pythagoras. Je kunt eens kijken op Wat is de stelling van Pythagoras? of bij Oefeningen voor de stelling van Pythagoras. Als de 'basis' bijvoorbeeld 4 is en de schuine zijde 5... dan is de andere rechthoekszijde gelijk aan Ö(52-42)=Ö(25-16)=Ö9=3 Dat kwam wel mooi uit.... Als je een andere voorbeeld wilt moet je maar even reageren. zaterdag 8 oktober 2005 ©2001-2025 WisFaq
Hoe bereken je de hoogte van een rechthoekige driehoek als de basis en de zijde bekent zijn? Bij voorbaat hartelijk bedankt. mark v Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 8 oktober 2005
mark v Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 8 oktober 2005
In een rechthoekige driehoek kan je bij gegeven lengte van 2 zijden de derde uitrekenen met de Stelling van Pythagoras. Je kunt eens kijken op Wat is de stelling van Pythagoras? of bij Oefeningen voor de stelling van Pythagoras. Als de 'basis' bijvoorbeeld 4 is en de schuine zijde 5... dan is de andere rechthoekszijde gelijk aan Ö(52-42)=Ö(25-16)=Ö9=3 Dat kwam wel mooi uit.... Als je een andere voorbeeld wilt moet je maar even reageren. zaterdag 8 oktober 2005
zaterdag 8 oktober 2005