\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Goniometrische vergelijking

een goniometrische vergelijking herleiden tot een algebraische vergelijking en x berekenen:

opgave: tan2x = 5 tan x

Kun je me helpen om dit op te lossen.

Brent

Boeyke
3de graad ASO - zaterdag 11 juni 2005

Antwoord

Ken je de formule: tan(2x)=2tan(x)/(1-tan2(x))?
Als je deze gebruikt krijg je:
2tan(x)/(1-tan2(x))=5tan(x)
Neem tan(x)=u en je krijgt:
2u/(1-u2)=5u.
Probeer je het zelf verder?


zondag 12 juni 2005

©2001-2025 WisFaq