Re: Bepaal het midden van het lijnstuk
Hoi! Bedankt voor je duidelijke uitleg! Ik heb juist één vraagje over de berekening van de snijpunten. Ik kom namelijk niet aan dezelfde uitkomsten dan jij, kan je misschien m'n fout opsporen? r: x*x0/a2 - y*y0/b2=1 invullen met x=a a*x0/a2 - y*y0/b2 =1 -y*y0/b2 = 1 - x0/a -y*y0/b2 = a/a - x0/a -y*y0 = b2*(a-x0)/a -y = b2*(a-x0)/a*y0 y = -b2*(a-x0)/a*y0 maar jouw uitkomst is: y = -b2*(a+x0)/a*y0 ...waar zat ik mis?
yanni
3de graad ASO - zaterdag 4 juni 2005
Antwoord
Beste Yanni,
We vinden hetzelfde hoor!
Het was misschien een beetje verwarrend maar ik had eerst het snijpunt met x = -a genoteerd en dan die met x = a. (-a,-b2(a+x0)/ay0) en (a,b2(x0-a)/ay0)
Jij zei dat je (a,-b2(a-x0)/ay0) vond, maar breng dat min-teken van b² binnen de haakjes en a-x0 wordt x0-a dus hebben we inderdaad hetzelfde.
mvg, Tom
zaterdag 4 juni 2005
©2001-2024 WisFaq
|