To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Hoe los ik |z+1+i|=2 op?

De volgende som oplossen wordt gevraagd:
|z + 1 + i | = 2
Ik krijg geen goede oplossing, waar moet ik beginnen en als ik stel z = x+yi toepas waar blijft de i?
b.v.d.

ton va
Student hbo - woensdag 3 juli 2002

Antwoord

Beste Ton,
We kunnen de opgave lezen als
| z - (-1-i) | = 2
...oftewel de afstand van z tot het punt gerepresenteerd door -1-i is gelijk aan 2. Dus z moet op een cirkel liggen met straal 2 en middelpunt -1-i.


woensdag 3 juli 2002

©2001-2025 WisFaq