\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Formule van Simpson

Hoe schrijf ik dit als een product met de formule van Simpson?
sin(t-3) + sin (t+2)

Dirk J
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 juni 2002

Antwoord

Beste Dirk Jan,

Volgens de formule van Simpson geldt in het algemeen:

sin(x) + sin(y) = 2 sin[(x+y)/2]cos[(x-y)/2]

Nu moet je gewoon x = t-3 en y = t+2 substitueren, en dan heb je een product.

Zie Math World - Simpson's formulas


vrijdag 28 juni 2002

©2001-2024 WisFaq