\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Invullen en berekenen

Hoe bereken je y=sin(4x)+cos(6x) in x= /6

J
Student hbo - woensdag 19 juni 2002

Antwoord

Door gewoon in te vullen.
Zo krijg je:

y= sin(4. /6) + cos(6. /6)
=sin(2 /3) + cos( )

Deze twee zijn "mooie hoeken" (althans in de goniometrie). Deze hoeken + hun sin & cos waarden kun je het beste straal uit je kop leren. Ook moet je ze op de eenheidscirkel kunnen aanwijzen, dit is een uiterst handig hulpmiddel om snel een sin en/of cos waarde te achterhalen.

Kijk in je boek voor de sin-waarde van 2 /3 en de cos-waarde van

groeten,
Martijn

mg
donderdag 20 juni 2002

©2001-2025 WisFaq