Oppervlakte en omtrek cirkel
Hoe bereken ik de oppervlakte en de omtrek van een cirkel?
Viola
Leerling mbo - maandag 10 juni 2002
Antwoord
Voor het bereken van de oppervlakte en omtrek van een cirkel gebruik je de volgende formules:
Omtrek = 2$\pi$r Oppervlakte = $\pi$r2
Hierin is r de straal.
Omtrek = $\pi$d Oppervlakte = 1/4$\pi$d2
Hierin is d de diameter.
Voorbeeld Ik heb een cirkel met straal 4. Wat is de omtrek en wat is de oppervlakte?
Antwoord: Omtrek = 2·$\pi$·4 = 8$\pi\approx$ 25,1 Oppervlakte = $\pi$·42 = 16$\pi\approx$ 50,3
Naschrift Dat 'rare tekentje' is $\pi$ (pi). $\pi$ is ongeveer gelijk aan 3,14 of $\eqalign{\frac{22}{7}}$.
maandag 10 juni 2002
|
©2004-2024 WisFaq
|