Berekenen van een dubbelintegraal
hoe wordt volgende dubbelintegraal berekend, in de veronderstelling dat de grenzen mogen aangepast worden.
int(0,1)(int(3y,3)e^(x2)dx)dy
ik heb reeds hetvolgende gevonde, maar verder geraak ik niet:
oplossen van de middenste integraal:
int(3y,3) e^(x2)dx stel x2 = t, zodat 2xdx=d en x=Öt, we verkrijgen:
1/2*int(9y2,9)e^t/Öt dt
ik vervang Öt door : Öt=e^(1/2*ln(t)), waardoor ik heb:
1/2int(9y2,9)e^(t-1/2ln(t))dt
Hoe moet ik verder gaan? Alvast bedankt.
joachi
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 19 maart 2005
Antwoord
Joachim, Zo wil dat niet. Eerst de integratievolgorden verwisselen. Integreren naar y geeft: ò(0,1/3x)dy=1/3x, zodat overblijftò1/3xex²dx met x loopt van 0 naar 3. Nu moet het wel lukken.
kn
zaterdag 19 maart 2005
©2001-2025 WisFaq
|