\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Fout bij plotten een functie met gebroken exponenten

Hallo,

Als ik x^(2/3) plot op mijn grafische rekenmachine (TI-83), windowinstellingen: Xmin = -10 Xmax = 10 en Ymin = -10 Ymax= 10 dan krijg ik een grafiek die niet onder het punt (0,0) komt. Van x=-10 buigt de lijn naar beneden naar het punt (0,0) en vanaf dat punt buigt de lijn weer af naar boven.

Maar dit klopt niet met de functie x^(2/3). Als ik deze functie in het programma VU-grafiek plot krijg ik wel de goede grafiek.

Wat doe ik fout op mijn GR?

een vw
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 19 februari 2005

Antwoord

Met je GR doe je niks fout... het is VU-grafiek die de fout ingaat:

q34173img1.gif

Hoe dat kan weet ik niet, maar ik zou toch kiezen voor de GR in dit geval:

q34173img2.gif

Hoe je 't ook zou willen opvatten... 'echt negatief' wordt het niet!


zaterdag 19 februari 2005

 Re: Fout bij plotten een functie met gebroken exponenten 

©2001-2024 WisFaq