\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Vergelijking oplossen

Gegeven is de volgende vergelijking: -3 + 6log2 + 6log2 + 6log(1/x) = 0 Bereken x.
Kan iemand me op weg helpen? Ik weet dat x=6log2 betekent 6x=2, maar de oplossing zie ik niet.
Alvast bedankt.

Michae
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 januari 2005

Antwoord

Volgens de Rekenregels machten en logaritmen:

glog a + glog b = glog(a·b)

Door het herhaald toepassen op het linker lid van de vergelijking zou je iets van deze vorm moeten kunnen maken:

6log(...)=0

Bedenk verder dat je -3 ook kan schrijven als 6log(...).


woensdag 26 januari 2005

©2001-2024 WisFaq