\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Vector differential calculus

voor volgende vraag snap ik niet helemaal hoe ik het nu moet aanpakken:

w= (x2+y2+z2)-1/2, x= cos t, y= sin t, z= t

vind dw/dt en controleer je resultaat door substitutie en differentatie.

Ik hoop dat u mij kan uitleggen wat ik moet doen bij deze vraag, want ik staar er al de hele middag naar maar ik wordt er niks wijzer van.

Gerlof
Student universiteit - zaterdag 15 januari 2005

Antwoord

Gerlof,
Het is een vraag over afleiden van samengestelde funkties
en ook sinēx+cosēx=1
w=(cosēt +sinēt+tē)^-1/2=(1+tē)^-1/2
dw/dt=-1/2(1+tē)^-3/2(2t)
dw/dt=-t/(1+tē)^3/2
Groeten Hendrik

hl
zaterdag 15 januari 2005

©2001-2025 WisFaq