\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Bereken van de interest

Als ik nu € 100.000,- euro beleg en na 10 jaar € 134.921,- ontvang. Hoe kan ik dan uitrekenen hoeveel rendement ik per jaar heb behaald?? (Hoe kan ik de P tussen de haakjes uitrekenen??)

Iris
Student hbo - woensdag 29 december 2004

Antwoord

De groeifactor per 10 jaar is 134921/100000=1,34921.
De groeifactor per jaar is 1,34921^(1/10)=1,0304..
Het rendement per jaar is dus (1,0304-1)*100=3,04%


woensdag 29 december 2004

Re: Bereken van de interest

©2001-2025 WisFaq