\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Hagedissen - 4 wijfjes uit 15

Men wil hagedissoorten behouden. Hiervoor wil men een levensvatbare kolonie opzetten. Zij schatten hiervoor 4 mannetjes en 4 vrouwtjes nodig te hebben. Doordat de wijfjes veel schuwer zijn, is bij een vangst van een aantal exemplaren gemiddeld 65% van de dieren van het mannelijk geslacht.
De vraag luidt:

Bereken de kans op minstens 4 wijfjes bij een vangst van 15 dieren.

Kan ik dan als volgt te werk gaan P(kans op 4 wijfjes)= 1-P(4 wijfjes)

Yassir
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 december 2004

Antwoord

Een typisch voorbeeld van een binomiaal kansexperiment:

X:het aantal wijfjes
p=0,35
n=15

P(X4)=1-P(X4)=1-P(X3)


woensdag 15 december 2004

©2001-2024 WisFaq