\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Logaritmen

In een handboek vinden we voor een bepaald vliegtuig:
G = -3 + 10·log(200t). Toon aan dat je dit ook kunt schrijven als: G = 20 + 10·log t

En deze som snap ik ook niet echt:
m = 5·log R - 2,8. Als de R 2 keer zo groot wordt en de andere blijft gewoon R. bereken het verschil...

Alvast bedankt!

Ariam
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 27 november 2004

Antwoord

log200t kun je splitsen in log200 + logt en nu moet je log200 eens intikken. Helemaal precies is het getal 20 dus niet1

Als R vervangen wordt door 2R, dan krijg je 5.log2R en dat is weer te splitsen in 5(log2 + logR) ofwel 5log2 + 5logR enz.

MBL
zaterdag 27 november 2004

©2001-2025 WisFaq