\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

N -de machtswortels

oi, ik heb een oef die ik gemaakt heb maar nu zie ik een klein foutje denk ik waardoor het geheel niet uitkomt
daarom graag een beetje hulp
1-i = bepaal de 5de machtswortels
ik heb de goniometrische vorm gezocht

r = Ö2

cosa= a/r = 1/Ö2
Sin a = b/r en dit moet dan -1/Ö2 zijn maarals je dan a berekent kan je voor cos 45° uit en bij sin -45° maar in mijn boek staan enkel oef waarbij dat hetzelfde moest zijn dus zit ik met eenfout misschien?

als tweede zou ik graag weten of wat ik uitkom bij een andere oef klopt

zoek de rest van de deling van f(z)= 3iz3-(2+i)z+4 door z=1-2i
ik kom uit -6-30i klopt dit ?

bedankt!

nicje
3de graad ASO - woensdag 10 november 2004

Antwoord

Teken 1-i eens in het complexe vlak. Dat de gevraagde hoek gelijk is aan 315° is dan toch meteen duidelijk?

Over het tweede deel van je oefening: inderdaad, de rest is gelijk aan f(1-2i)=-6-30i


woensdag 10 november 2004

 Re: N -de machtswortels 

©2001-2025 WisFaq