\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Vergelijking met onbekende x y en z

50=(x-x1)2+(y-y1)2+(z-z1)2
50=(x-x2)2+(y-y2)2+(z-z2)2
50=(x-x3)2+(y-y3)2+(z-z3)2

x1 = 5
x2 = -5
x3 = 0
y1 = 5
y2 = 4
y3 = 3
z1 = 5
z2 = 4
z3 = -3

Los op : x, y en z

50=(x-5)2+(y+5)2+z2
50=(x-5)2+(y-4)2+(z-4)2
50=(x-5)2+(y-3)2+(z+3)2

Jan-Wi
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 2 november 2004

Antwoord

Tip: werk de kwadraten uit en trek de vergelijkingen van elkaar af zodat de kwadratische termen in x2, y2 en z2 verdwijnen. Je houdt een lineair stelsel van 3 vergelijkingen in x, y en z over, en dat zou een makkie moeten zijn.

Lukt het zo?


dinsdag 2 november 2004

©2001-2025 WisFaq