\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Logaritme

ik kom niet uit de volgende som, ben sowieso geen ster in logaritmes, maar vooral de -2 erin doet mij de das om...

(9^x) = (3^x-1) -2

groeten reindert

reinde
Student hbo - donderdag 28 oktober 2004

Antwoord

Gelukkig heeft het weinig met logaritmen te maken!
Als je 3^x = t stelt, dan is de vergelijking te herschrijven als t2 = t/3 - 2.
Los hieruit de t-waarden op en je hebt de x=waarden ook te pakken.

MBL
donderdag 28 oktober 2004

 Re: Logaritme 

©2001-2024 WisFaq