Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Een ander som wat op de vorige lijkt te lijken

 Dit is een reactie op vraag 29136 
Ik heb even zitten puzzelen en ... Zou je het dan op de volgende manier niet makkelijker kunnen ? Door middel van stapjes? Want de manier die jij 'gebruikt' snap ik echt niet.. :|
voor x=-4

x=-4,01 - y 2,2249
x=-3,99 - y 2,2472

Dus:
Dx = -3,99 - -4,01 = 0,02
Dy = 2,2472 - 2,2249 = 0,0223
Dy/Dx = 0,0223/0,02 = 1,115 = 1,12

Toch hartelijk dank voor je reactie !! :) Ik blijf er nog wel op puzzelen, want meerdere manieren zijn natuurlijk handiger, kan je het nog altijd 'controleren'..

Bob
Leerling mbo - woensdag 27 oktober 2004

Antwoord

Bob,
omdat je Dy/Dx wilt benaderen voor b.v x=-4 moet je ook
uitgaan van deze waarde en een kleine verandering vanuit
x=-4.Dus:
x=-4,01,dan y=2,22486 ( nieuw )
x=-4 ,dan y=2,23607 (oud)
Dy= nieuw-oud=-0,01121
Dx=nieuw-oud=-0,01 en Dy/Dx=1,121.



kn
woensdag 27 oktober 2004

©2001-2025 WisFaq