Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Irrationale functie

de oefening ish et volgende f(x)=Öx+3/Öx2-25
vraag: domein
voorwaarde Öof=0
voorwaarde teller verschillende van nul
voor de noemer: xis verschillend van 5 en -5
onder de wortel: xof= aan -3 en xof = aan -5 of x of = aan 5.
mijn probleem is nu hoe voeg ik dez samen en bepaal zo het domein?

majida
3de graad ASO - dinsdag 5 oktober 2004

Antwoord

Voor de teller geldt de voorwaarde: x-3
Voor de noemer geldt de voorwaarde: -5x5
Het domein dat aan beide voorwaarden voldoet is dus: x5

Groet

pl
dinsdag 5 oktober 2004

©2001-2025 WisFaq