\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Functie , interval , supremum , infinum

Hallo,

Gegeven zijn een functie f(x)= 1 / (x2-4) V=[-2 , 2 ]
dan vier opgaves :s
Onderzoek of f begrensd is in V
Onzerzoek of f(x)een supremum bereikt in V
Onderzoek of f(x) een infinum bereikt in V
Bepaal f(V)

Omdat die oefening zo vrij lang is moet ge ze niet volledig oplossen , maar geef me een zetje want ik weet niet hoe te beginnen.

Dirk
3de graad ASO - dinsdag 10 augustus 2004

Antwoord

Zo lang is dat verhaal niet. Van belang is het gedrag van de functie bij x=2 en x=-2. Dat infinum (begrensd aan de benedenkant) is er dus niet. Dat supremum zal wel het maximum zijn. f(V) lijkt me het bereik van de functie.


dinsdag 10 augustus 2004

©2001-2025 WisFaq