\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Zo kort mogelijk opschrijven

Ik heb de volgende formule en moet die zo kort mogelijk opschrijven

3Ö64a18b2/27(a-3b2c°)-8

kan iemand mij vertellen hoe ik dit precies moet doen.
Ik weet dat ik eerst de wortel weg moet halen en daarna tot de macht -8 moet weg werken maar wat zijn de stappen daarna

Alvast bedankt Suus

suus
Student hbo - zondag 20 juni 2004

Antwoord

64a18b2/27(a-3b2c0)-8=
64/27a18b2*(a-3b2c0)8=
64/27a18b2*(a-24b16)=
64/27a-6b18=
64b18/(27a6)
De derdemachtswortel hieruit is
4b6/(3a2)


zondag 20 juni 2004

©2001-2024 WisFaq